Zubrickas

Domina visi be išimties Zubrickų giminės atstovai, vietovės, kur jie gyveno, gyvena. Taip pat netgi istorijos iš kur kilę, iš kur atėję į tas vietas. Taip pat ar esate girdėję apie kilmę iš totorių.

9 thoughts on “Zubrickas

  1. Roma

    Norėjau papildyti, kunigo (Lukasz Zubrzycki) Luko( g.apie 1758m.- m.1830m..) Zubricko mirties dokumente 1830m parašyta, Veisiejuose mirė Veisiejų parapijos kunigas. Dok. 1830m.(įr.86 ) Lenkijos Suvalkų archyvas.

    Roma Z.S.

  2. Roma

    Pati tyrinėdama savo giminę Zubrickus ,lenkiškuose dokumentuose jų pavardė rašoma Zubrzycki ,suradau Leipalingio parapijos dokumentuose 1830m. apie kunigą Luką Zubricką ( Lukasz Zubrzycki), mirė 1830m. gyveno 71m. (taip dokumente) gimęs apie 1758m. sūnus (Macieja i Reginy Plukisow Zubrzyckich taip lenkiškai parašyta) Motiejaus ir Reginos Plūkytės Zubrickų iš Vilkinykų. Pranešė apie mirtį Jurgis Zubrickas ( 31m.)iš Vilkinykų) ir organistras( pavardė dokumente sunkiai įskaitoma).Kad esame tolimesni giminės su Plūkiais sužinojau nuo ketvirtos klasės, pradėjusi lankyti Veisiejų vid. mokyklą ,klasėje mokėsi du broliai Plūkiai, papasakojo tėtis.
    Pagarbiai, Roma Z.S.

  3. Roma

    Laba diena ,visiems Zubrickams!
    Nagrinėju savo šeimos genealogiją. Zubrickai minimi Leipalingio , Veisiejų bažnytinėse knygose, galbūt ir kitur… . Leipalingio bažnytinėse knygose ( Zubrzycki) Zubrickai minimi nuo 1662m. Suradau dokumentą 1808m., jame parašyta ,atvyko pas kunigą pranešti Martynas (Zubrzycki) Zubrickas (Bajar) bajoras iš Vilninykų ir Jurgis Bučionis ( Woyt) seniūnas Lipliūnų. Pati savo tiesioginės šakos paieškose nukeliavau jau iki 18a. pabaigos, paieška dar tęsiama.

    Pagarbiai Roma Z.S.

  4. Virginijus

    Turiu šiek tiek nuotraukų iš Stasio ir Janinos Zubrickų gyvenimo. Stasys Zubrickas buvo kilęs berods nuo Virbalio. Mirė 1992 m. Palaidotas Kaune, Panemunės kapinėse.

  5. Algimantas Stalilionis

    Sveiki,
    mano močiutė Veronika Žubrickaitė gimusi 1877m Pumpėnuose. Pumpėnų parapijoje Žubrickai, kai kur rašoma Zubrickai .Pavardė
    minima nuo 1780 metų. Senesnių bažnytinių knygų nėra išlikę. Giminė buvo plati. Vienas iš Žubrickų turėjo vėjinį malūną.
    Pagarbiai, Algimantas

  6. Gražina

    mano vyro pavardė Zumbrickas,manau ,kad tai gali būti ta pati Zubrickų pavardė.Kilimo jie nuo Biržų,Vabalninko (bent jau taip aiškina giminės senoliai),patys uošviai gyveno Kupiškio rajone. Bandžiau įrašų ieškoti epavelde Vabalninko bažnyčios įrašuose,kol kas nepavyko ko nors

    • Darius

      Dekui Gražina, už informaciją, nukrypimų yra įvairių – Zubrickas, Zubrickij, Žubrickas, Zubreckas.
      Dar kartą ačiū.
      Darius

    • MariusZ

      Mano seneliai kilę iš Kupiškio rajono tad teko domėtis Z umbrickais jei domina parašykite kaip susisiekti galbūt rasime bendrų protėvių

      • Urte Urte

        Mano seneliai yra Zumbrickai, pati esu zumbrickaitė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *